• Σαλβίνι: Ντρέπομαι που φιλοξενούμε τον Ερντογάν στην Ιταλία

  Ο γραμματέας της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε με σύντομη δήλωση του στην επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία και στο Βατικανό.

  «Ντρέπομαι που η Ιταλία φιλοξενεί τον εκπρόσωπο ενός αιμοσταγούς, εξτρεμιστικού καθεστώτος. Ενός εκ των πραγμάτων ισλαμικού κράτους, στο οποίο η θρησκεία υπερισχύει του νόμου», δήλωσε ο κ. Σαλβίνι.

  «Η Τουρκία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν καταστροφή. Θέλω να δω πώς θα τοποθετηθούν τα διάφορα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Forza Italia, επί της πρότασής μας κατά της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.», κατέληξε ο επικεφαλής της Λέγκα.

  O Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώνει αυτή την ώρα την επίσκεψή του στο Βατικανό. Αμέσως μετά θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και στις 4 το απόγευμα θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι. Μετά την συνάντηση αυτή, δεν προβλέπεται συνέντευξη Τύπου ή δήλωση στους δημοσιογράφους.

  Κοντά στο Βατικανό βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη μικρή διαδήλωση διαμαρτυρίας κουρδικών οργανώσεων κατά των επιχειρήσεων της Τουρκίας στην βόρεια Συρία.

  arrow