• Ισπανία: Δημοσκοπικό προβάδισμα της κυβερνώσας Κεντροδεξιάς του Ραχόι

  Το κυβερνών, κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας θα διατηρούσε μικρό προβάδισμα αν διεξάγονταν σήμερα γενικές εκλογές έναντι του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας (PSOE), το οποίο θα έρχονταν στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση θα ερχόταν το κεντρώο κίνημα Ciudadanos, όπως προκύπτει από επίσημη δημοσκόπηση.

  Το PP, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,3%, ενώ οι Σοσιαλιστές με 23,1%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας (CIS).

  Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι τα σχετικώς νεόκοπα κόμματα, οι Ciudadanos και οι αριστεροί Podemos, θα λάμβαναν 20,7% και 19% αντίστοιχα.

  Προηγούμενη δημοσκόπηση τον Νοέμβριο είχε δείξει ότι το PP θα λάμβανε 28%, οι Σοσιαλιστές 24,2%, οι Podemos 18,5% και οι Ciudadanos 17,5%.

  Το PP δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Κογκρέσο των Βουλευτών, κάτω σώμα του ισπανικού κοινοβουλίου, μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2016. Οι Ισπανοί αναμένεται να προσέλθουν ξανά στις κάλπες το 2020.

  arrow