• Διαπραγματευτής SPD: Έχουμε καλύψει το 95% του δρόμου

  Η Κεντροδεξιά των Άνγκελα Μέρκελ και Χορτσ Ζεεχόφερ και η Κεντροαριστερά του Μάρτιν Σουλτς βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε την Τρίτη διαπραγματευτής του SPD, προσθέτοντας, ωστόσο, πως δεν πρόκειται για «ιδανική» συμφωνία.

  Διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές συμφώνησαν αργά τη Δευτέρα πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υπάρξει συμφωνία για την ανανέωση του αποκαλούμενου «μεγάλου συνασπισμού» που κυβέρνησε τη χώρα από το 2013, ενώ αποφάσισαν να έχουν νέες συζητήσεις – που αρχικώς ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την Κυριακή – στα κεντρικά του κόμματος της κ. Μέρκελ στο Βερολίνο την Τρίτη.

  «Πιστεύω πως έχουμε φθάσει σε συμφωνία στο 90-95%, ωστόσο το 5% που απομένει είναι εξίσου σημαντικό», είπε ο Κάρστεν Σνάιντερ, διαπραγματευτής των Σοσιαλδημοκρατών, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί πριν ακόμη ξεκινήσουν ολονύκτιες συνομιλίες.

  «Δεν πρόκειται να είναι η ιδανική συμφωνία, ωστόσο, κάνει για τα επόμενα τρία και πλέον χρόνια», πρόσθεσε.

  Σημάδι προόδου αποτέλεσε η ολοκλήρωση των συνομιλιών των κομμάτων τη Δευτέρα για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε, με σχετική ανάρτησή του στο Twitter ότι η συμφωνία κατέληξε «σε περισσότερες επενδύσεις, σε έναν προϋπολογισμό για επενδύσεις της Ευρωζώνης, καθώς και στον τερματισμό της επιβολής της λιτότητας».

  arrow