• Νέα διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

  Νέα άδεια χορηγήθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών στον Δημήτρη Κουφοντίνα που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν.

  Ο «Λουκάς» της 17Ν θα βγει αύριο στις 9 το πρωί από τις φυλακές και θα επιστρέψει μετά από δυο μέρες.

  Πριν από δύο μήνες ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει άδεια για μια μέρα από τις φυλακές, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

  Όπως και την προηγούμενη φορά, η απόφαση του Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη.

  Σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα, ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν δικαιούται άδεια από τη φυλακή από τη στιγμή που συμπλήρωσε 8 χρόνια εγκλεισμού και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

  Όπως αναφέρεται στον Κώδικα, για τη χορήγηση της άδειας, η οποία δίδεται για τη σταδιακή επανένταξή του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του, δεν κρίνεται η βαρύτητα ή πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του μέσα στις φυλακές.

  Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα επιστρέψει στη φυλακή την Κυριακή στις 9 το πρωί. Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί είναι η διαμονή στο σπίτι του στο Βαρνάβα, η μη απομάκρυνσή του από τον Δήμο και η παρουσία του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του 2 φορές την ημέρα.

  arrow