• Ντ. Μπακογιάννη: Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να δεχθούμε 10 κάλπες στη Βουλή

  Βαρύτατο θεσμικό πραξικόπημα χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να στηθούν δέκα κάλπες χωρίς κατηγορητήριο, η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιαννη εν όψει της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής την Τετάρτη στη Βουλή.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, να προστατεύσει το κύρος της Βουλής των Ελλήνων και το δικό του κύρος και να μη δεχτεί κάτι τέτοιο. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση του Γιάννη Αλευρά το 1985, λέγοντας ότι ήταν ένας καλός πρόεδρος, αλλά η θητεία του χαρακτηρίστηκε από την ιστορία με την «ψήφο Αλευρά».

  Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, όπως έχει διαμορφωθεί η πρόταση της πλειοψηφίας, μόνο μία κάλπη μπορεί να στηθεί και να απαντήσουν οι βουλευτές με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για το αν δέχονται, ή όχι, την προανακριτική επιτροπή.

  Σε ερώτηση αν θα πρέπει να αποχωρήσει η Ν.Δ., σε περίπτωση που στηθούν δέκα κάλπες, απάντησε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ν.Δ., αλλά, προσωπικά, δεν θεωρώ ότι μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια διαδικασία».

  Σχετικά με την επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ είπε ότι «είναι χρήσιμο να ενημερώνεται η Μέρκελ και άλλοι ηγέτες, αλλά καλό είναι να ενημερώνεται και η αντιπολίτευση στη Βουλή».

  Σύμφωνα, τέλος, με την κ. Μπακογιάννη, η Τουρκία προαπαθεί να παίξει έναν δραστήριο ρόλο και δεν είναι τυχαίο ότι καλεί σε συναντήσεις τη σκοπιανή ηγεσία.

  arrow