• Ιταλία: Οι υπηρεσίες Πληροφοριών ανησυχούν για τζιχαντιστές – Ακροδεξιά

  Στον κίνδυνο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας αναφέρονται, στην ετήσια έκθεσή τους, οι ιταλικές υπηρεσίες Πληροφοριών, εκφράζοντας ανησυχία και για την Ακροδεξιά.

  «Η απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας είναι ουσιαστική και παρούσα», αναφέρεται στην έκθεση. Προστίθεται, επίσης, ότι «η χώρα έχει γίνει αντικείμενο της εχθρικής προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους και στην ιταλική επικράτεια συνεχίζουν να βρίσκονται εξτρεμιστές – ιταλόφωνοι που σερφάρουν στο Διαδίκτυο».

  Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε «εμβληματικές περιπτώσεις της τζιχαντιστικής προπαγάνδας, η οποία είναι σε θέση να προκαλέσει βίαιες συμπεριφορές σε ανθρώπους που φαινομενικά μοιάζουν να έχουν ενταχθεί στην κοινωνία, αλλά που στην πραγματικότητα είναι θύματα ψυχικής αστάθειας ή έχουν προβληματική προσωπική και θρησκευτική ταυτότητα». Οι ιταλικές υπηρεσίες τονίζουν ότι ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός καταφέρνει να προωθεί την προπαγάνδα του τόσο στις φυλακές, όσο και μέσα σε απομονωμένες, κλειστές οικογένειες.

  Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ιταλίας εφιστούν την προσοχή των ιταλικών θεσμών και σε σχέση με την δυνατότητα εξτρεμιστικοί χώροι να προσπαθήσουν – μέσω του Διαδικτύου – να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

  Στην έκθεση, τέλος, γίνεται αναφορά και σε οργανώσεις της ιταλικής εξτρεμιστικής Δεξιάς, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στους νέους και επιχειρούν να προωθήσουν εθνικιστικές θέσεις και αρνητικά συναισθήματα έναντι των μεταναστών που ζουν στην Ιταλία.

  arrow