• Π. Ρήγας: Ο Γ. Στουρνάρας δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το μνημόνιο

  «Δεν μπορεί τη Δικαιοσύνη να τη βλέπουμε a la carte», τονίζει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας και μεθοδεύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis, με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ προέβη σε σοβαρή καταγγελία κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ισχυριζόμενος ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

  Συγκεκριμένα ο κ. Ρήγας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM» και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης μετά τον Αύγουστο του 2018 και «υβριδικό μνημόνιο», είπε:

  «Ο κ. Στουρνάρας καλά θα κάνει να κρατήσει τον θεσμικό του ρόλο, ο οποίος είναι ως επόπτης των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, να μιλάει γι’ αυτό και να περιφρουρήσει τη λειτουργία αυτού του συστήματος. Συνέβησαν πάρα πολλά τα προηγούμενα χρόνια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με δάνεια, με διόγκωση των ελλειμμάτων των τραπεζών, που αυτό οδήγησε και σε αυτό που περνάμε. Δεν έχει το δικαίωμα -και το λέω ευθέως- να μιλάει για το αν και πώς θα βγει η χώρα από τα μνημόνια. Δεν θέλει ο κ. Στουρνάρας και κάποιοι να βγει η χώρα από το μνημόνιο. Δεν θα τους γίνει το χατίρι».

  Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, διερωτήθηκε:

  «Από πού προκύπτει σκευωρία της κυβέρνησης;»

  «Η σκευωρία της κυβέρνησης από πού και πώς προκύπτει; Δηλαδή η Δικαιοσύνη κάνει εδώ και έναν χρόνο τη δουλειάς της, έφερε μία δικογραφία, η οποία άγγιξε πολιτικά πρόσωπα και δεν μπορεί να συνεχιστεί -συνεχίζεται η διερεύνηση για τα υπόλοιπα θέματα, δηλαδή το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- και όταν έφτασε εκεί την έστειλε στη Βουλή.

  Προηγουμένως μας κατηγορούσαν ότι κάνουμε κριτική στη Δικαιοσύνη -κριτική ήταν και το θεωρούσαν παρέμβαση- όταν για αποφάσεις που έβγαιναν, και μάλιστα πολλές φορές εναντίον των ελληνικών συμφερόντων και της ελληνικής κοινωνίας, μας κατηγορούσαν που κάναμε μία κριτική».

  Ο κ. Ρήγας απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν την ταυτότητα των μαρτύρων, διαβεβαιώνοντας ότι «αυτά τα γνωρίζουν οι ανακριτές, οι οποίοι έχουν πάρει τις καταθέσεις και κανείς άλλος», εκτιμώντας πως οι απειλές κατά προσώπων «ξεπερνούν τα όρια μιας δημοκρατίας».

  Κληθείς να σχολιάσει επίσης δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόθεση ενεργοποίησης του άρθρου 29 του ΚΠΔ ώστε η υπόθεση Novartis να φύγει από τα χέρια της αρμόδιας ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς και να πάρει τον δρόμο για το Εφετείο, ο κ. Ρήγας είπε: «Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων διαφθοράς. Η ανάθεση είναι σωστή και σωστά έχουν προχωρήσει, όλα τα άλλα είναι τερτίπια και προσπάθειες που δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα».

  arrow