• Αμείωτη η κόντρα τη Novartis

  Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την υπόθεση Novartis, την επομένη της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης στη Βουλή, με κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία να κάνουν απολογισμό της μαραθώνιας συζήτησης και να αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους για το ποια πλευρά βγήκε τελικά κερδισμένη και ποια χαμένη.

  «Η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας».

  Όπως είπε η κ. Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη».

  Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «για τη Ν.Δ. είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί».

  Οι δηλώσεις της δεν έμειναν αναπάντητες από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σχολίασαν ότι η αγωνία της να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το μόνο Βατερλώ χθες ήταν η στάση της ΝΔ που ενώ έλεγε “όλα στο φως” για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του».

  «Πλέον», πρόσθεσαν, «το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ, είναι αν στο ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά».

  arrow