• Ν.Δ.: Νέο αίτημα για ενημέρωση στα ανοιχτά εθνικά θέματα

  Ενημέρωση και ουσιαστική συζήτηση για τα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας που είναι ανοικτά, ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Ν.Δ. για την κεκλεισμένων των θυρών σύγκληση της Επιτροπής σχετικά με την πορεία των Ελληνοτουρκικών, προσθέτοντας και τα ζητήματα που αφορούν στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως η διμερής συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

  Σχετική επιστολή απέστειλε σήμερα ο κ. Κουμουτσάκος προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κ. Δουζίνα, στην οποία αναφέρει ότι έχουν παρέλθει δέκα ημέρες από το επίσημο αίτημα των βουλευτών της ΝΔ, Μελών της Επιτροπής, για την έκτακτη, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

  Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση, γεγονός θεσμικά και πολιτικά ανεξήγητο και απαράδεκτο, όταν μάλιστα πρόκειται για θέμα κυριολεκτικά ζωτικής εθνικής σημασίας. Ο κ. Κουμουτσάκος με την επιστολή του ζητεί να απαντηθεί το πότε έχει προγραμματισθεί η σχετική συνεδρίαση.

  Με δεδομένο μάλιστα ότι, πέραν από τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Κύπρο, παρατηρείται έντονη δραστηριότητα και προβληματισμός σχετικά με τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, όπως η διμερής συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, αναφέρει ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρξει στην ίδια συνεδρίαση πρόσθετη ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα.

  «Είναι αδιανόητο ότι η ελληνική κοινή γνώμη και οι πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε για κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων της χώρας μας από το εξωτερικό και όχι υπεύθυνα από την Ελληνική Κυβέρνηση. Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, ενδεικτική της αντίληψης ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την εξωτερική πολιτική, όσο και για την διακυβέρνηση του τόπου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος και καταλήγει:

  «Αποτελεί ατόπημα το γεγονός ότι δεν έχει απαντηθεί ακόμα το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για ενημέρωση και ουσιαστική συζήτηση, την ώρα που είναι ανοικτά μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με την Αλβανία για κρίσιμα ζητήματα όπως η διμερής συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών».

  arrow