• Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να ξαναδούμε και την σωφρονιστική μας πολιτική.

  Ευθύνες για την αύξηση της εγκληματικότητας αποδίδει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην πολιτική της κυβέρνησης και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, όπως και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς, όπως είπε, «η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και λόγω του κακού τρόπου που επέλεξε ο κ.Παρασκευόπουλος για την αποσυμφόρηση των φυλακών».

  Παρεμβαίνοντας σε εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι «βγαίνουν από τις φυλακές άνθρωποι οι οποίοι οργανώνουν αυτά τα κυκλώματα ή είναι οι ίδιοι αυτοί που συνδέονται με διάφορους τρόπους με τα εγκλήματα που γίνονται μετά. Πρέπει λοιπόν να ξαναδούμε και την σωφρονιστική μας πολιτική».

  Όπως επισήμανε, ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος από την αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας και «πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι το θέμα της εγκληματικότητας δεν είναι δευτερεύoν, αλλά πρωτεύον. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στο σπίτι τους».

  Στο πλέγμα των προτάσεων που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν να αυξηθούν οι περιπολίες στις γειτονιές, να αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους και κατ’ επέκταση να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά. Ενώ, όπως τόνισε, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσει το φαινόμενο που παρατηρείται «τη μια μέρα να συλλαμβάνονται oι δράστες και την επόμενη να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

  Επίσης άσκησε κριτική για τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθεται για τη φύλαξη πολιτικών και των επιχειρηματιών λέγοντας ότι, «οι αστυνομικοί που δουλεύουν στην ασφάλεια υψηλών προσώπων, ίσως είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που θα έπρεπε».

  Μιλώντας δε για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως, όπου βρέθηκε και ο ίδιος την περασμένη Κυριακή, τόνισε ότι λύση ενδεχομένως είναι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να μείνουν μια εβδομάδα στην περιοχή για να καταλάβουν ακριβώς τι συμβαίνει και πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι.

  arrow