• Εντατικοποίηση των υπογραφών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με πολύ καλούς όρους

  Εντατικοποίηση των υπογραφών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κλαδικών και επιχειρησιακών, “με πολύ καλούς όρους” καταγράφεται στην αγορά, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

  “Έχουμε μια πολύ μεγάλη εντατικοποίηση των υπογραφών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κλαδικών και επιχειρησιακών, με πολύ καλούς όρους. Κατ’ αρχήν έχουμε ξεπεράσει το σύνολο των κλαδικών συμβάσεων της προηγούμενης πενταετίας μέσα σε τρεις μήνες. Κι έχουμε και επιχειρησιακές που είναι πάρα πολύ σημαντικές σε ό,τι αφορά τα επιχειρησιακά τους. Υπάρχει σούπερ μάρκετ -δεν είναι ο Σκλαβενίτης- που έχει εισαγωγικό μισθό 8ωρου στα 1.190 ευρώ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης.

  Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα για τη ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι “ο προγραμματισμός λέει ότι 16-20 Απριλίου θα έχει αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ για να υποβάλλονται αιτήσεις για τα δάνεια, για τη δεύτερη κατηγορία παρεμβάσεων που κάνουμε”.

  Για την υπόθεση Καρυπίδη και τα απειλητικά μηνύματα που κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει δεχθεί από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης, ο κ. Νεφελούδης χαρακτήρισε εκ νέου “ηθικό αυτουργό” τον επιχειρηματία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “όταν έχω επικοινωνία στο inbox με κάποιους οπαδούς και βλέπω σημεία της συνομιλίας να δημοσιεύονται στο instagram το δικό του, καταλαβαίνετε πως υπάρχει ένα θέμα”.

  Είπε ακόμα πως ο επιχειρηματίας είναι “επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια”, δημοσιεύοντας γράμματα (στο instagram) “του στυλ, ‘φανατίζω τους οπαδούς, τον στρατό μου” και υπογράμμισε πως “η ουσία είναι ότι αυτός (ο Καρυπίδης) αποδείχθηκε ότι μπήκε στον Άρη για να κρυφτεί, για να κάνει στρατό και να παίξει παιχνίδια πολέμου”.

  Ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε πως η διερεύνηση της υπόθεσης δεν πρόκειται να σταματήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν σταματάμε. Δεν φοβόμαστε από μερικά απειλητικά μηνύματα. Ας μην το συνεχίσουν”.

  arrow