• Παρίσι: «Εάν παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή» στη Συρία, θα υπάρξει «απάντηση».

  Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης προειδοποίησε σήμερα ότι «εάν παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή» στη Συρία, θα υπάρξει «απάντηση», προσθέτοντας ότι οι ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τραμπ «επιβεβαιώνουν a priori τη χρήση χημικών όπλων».

  «Εάν οι ευθύνες αποδειχθούν, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το έχει πει πολλές φορές, εάν η κόκκινη γραμμή έχει παραβιαστεί, θα δώσει έδαφος σε μία απάντηση», δήλωσε ο Μπενζαμέν Γκριβό στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αντάλλαξαν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν a priori τη χρήση χημικών όπλων», είπε.

  «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε να μιλήσει με τον πρόεδρο Τραμπ τις προσεχείς 48 ώρες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες, οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ συζήτησαν το θέμα των χημικών επιθέσεων στη Ντούμα και τάχθηκαν υπέρ μίας «αυστηρής αντίδρασης» της διεθνούς κοινότητας, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων τη νύκτα.

  Οι δυτικές δυνάμεις κατηγόρησαν ξεκάθαρα το καθεστώς Ασαντ για την επίθεση του Σαββάτου, που προκάλεσε τον θάνατο, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη και την ιατρική μη κυβερνητική οργάνωση Syrian American Medical Society, περισσότερων των 40 ανθρώπων στην περιοχή της ανατολικής Γούτα, τμήμα της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και της οποίας την κατάληψη επιδιώκει με κάθε τίμημα η Δαμασκός.

  arrow