• Κυρ. Μητσοτάκης: Αποδέσμευση αστυνομικών από τη Ν.Δ. για ενίσχυση περιπολιών σε γειτονιές

  Να αποδεσμευτεί το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές, ζήτησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

  «Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας», ανέφερε σε δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Όπως πρόσθεσε, «η ασφάλεια του πολίτη -θα το λέω διαρκώς- είναι βασική προτεραιότητά μου. Και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές».

  Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη περισσότερων περιπολιών, ενίσχυσης της ομάδας ΔΙΑΣ και καλύτερης κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛΑΣ.

  «Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια. Για αυτό επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησα να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

  Όπως διευκρίνισε, συγκεκριμένα ζήτησε να αποδεσμευτεί το σύνολο της Ομάδας ΔΙΑΣ που φυλάσσει τα γραφεία της Ν.Δ. και το πολιτικό του γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

  «Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι – κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες – επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

  arrow