• Π. Χρηστίδης: Η Φώφη Γεννηματά κάνει πράξη την ανανέωση

  Κίνηση συμβολική αλλά και πολύ ουσιαστική αποτελεί κατά τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, η πρόταση της Φώφης Γεννηματά να αναλάβει γραμματέας του Κινήματος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος, όπως είπε, «μπορεί να εκφράσει την επόμενη ημέρα του Κινήματος».

  Σημειώνοντας ότι «ο νέος μας γραμματέας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα εκπλήξει ευχάριστα όλους όσοι θα τον γνωρίσουν το επόμενο διάστημα», ο κ. Χρηστίδης τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ότι με την πρόταση αυτή «η ανανέωση από τη Φώφη Γεννηματά γίνεται πράξη, δεν μένει στα λόγια και το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κίνημα που αλλάζει μια συνολική μιζέρια που υπάρχει σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα της σημερινής μας κοινωνίας».

  Ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε ότι «η πορεία του Κινήματος είναι μια πορεία αυτόνομη», σημειώνοντας ότι «καταθέτουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με μεγάλες αλλαγές γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι ανισότητες μεγαλώνουν με αυτή την κυβέρνηση και κανείς άλλος δεν προτείνει κάτι».

  Σε ό,τι αφορά την πρόταση που έχει καταθέσει η Φώφη Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Χρηστίδης είπε: «Το βασικό είναι να δούμε αν έχει έρθει η ώρα να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, αν έχει έρθει η ώρα να αποσυνδέσουμε πιθανές εκλογές το 2020 από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν έχει έρθει η ώρα να αποσυνδέσουμε τη βουλευτική ασυλία από τις εξωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες των βουλευτών. Και φυσικά να δούμε τι θα κάνουμε και με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών έτσι ώστε να δούμε μια νέα μέρα, η οποία θα δημιουργήσει και μια νέα σχέση ανάμεσα στην πολιτική και τους πολίτες».

  Για την τουρκική προκλητικότητα υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις τουρκικές εκλογές το 2019 και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαντά με μετριοπαθείς φωνές, γιατί «δηλώσεις όπως αυτές που κάνει κατά καιρούς ο κ. Καμμένος δεν βοηθούν πουθενά τη χώρα και τα συμφέροντά της».

  Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι η άποψή μας είναι ότι δεν γίνεται πολιτική μέσω twitter και ειδικά εξωτερική πολιτική.

  arrow