• Ιταλία: Ο Σαλβίνι δείχνει να πιστεύει ότι ο δίαυλος επικοινωνίας του με τα Πέντε Αστέρια δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά.

    Στις ιταλικές πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο γραμματέας της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επισκέφθηκε την περιφέρεια Φριούλι, στην βορειοανατολική Ιταλία, όπου την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τοπικές εκλογές.

    «Δεν θα εγκαταλείψω τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την Κεντροδεξιά Συμμαχία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σχηματισθεί κυβέρνηση», τόνισε ο επικεφαλής της Λέγκα. Παράλληλα ο Μ. Σαλβίνι εξέφρασε την άποψη ότι «ο διάλογος των Πέντε Αστέρων με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έχει 0% πιθανότητες να οδηγήσει σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης».

    «Αν ήμουν ψηφοφόρος των Πέντε Αστέρων θα ντρεπόμουν, στην φάση αυτή θα είχα πολλά προβλήματα. Αλλά ο καθένας είναι σαφές ότι κάνει τις επιλογές του», δήλωσε επίσης ο γραμματέας της Λέγκα, ο οποίος επανέλαβε ότι «δεν συνηθίζει να αλλάζει ιδέα κάθε τέταρτο της ώρας σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του συμμαχίες».

    Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν ο διάλογος των «πεντάστερων» με την Κεντροαριστερά μπορεί να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πολλοί αναλυτές υπογραμμίζουν πάντως ότι ο Ματέο Σαλβίνι δείχνει να πιστεύει ότι ο δίαυλος επικοινωνίας του με τα Πέντε Αστέρια (πάντα με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης) δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά.

    arrow