• Κατά του “Κλεισθένη” ο δήμος Φυλής

  Ο Δήμαρχος Φυλής κατά του "Κλεισθένη"

  Την αποδοχή του ψηφίσματος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σχετικά με το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ «Κλεισθένης 1».για την Αυτοδιοίκηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επεσήμανε χαρακτηριστικά «ότι η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης» και ότι «Δεν μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις για τη λειτουργία της ερήμην της».

  «Δεν με ενδιαφέρει το εκλογικό σύστημα. Όποτε κι αν έρθουν οι εκλογές καλώς να ‘ρθουν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι. Αυτό που ζούμε οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης είναι μια καθημερινή απογοήτευση. Ήρθε στα χέρια μας ένα νομοσχέδιο 350 σελίδων για το οποίο τα θεσμικά μας όργανα, οι Περιφερειακές Ενώσεις και η Κεντρική Ένωση Δήμων δεν έχει καταθέσει θέσεις και προτάσεις γιατί δεν τους δόθηκε η ευκαιρία.

  Δεν μπορούν κάποιοι που δεν γνωρίζουν την Αυτοδιοίκηση να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και να τεθεί προς διαβούλευση σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας ώστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Να προκύψει εν τέλει ένας ισχυρός νόμος και να πάρει η Αυτοδιοίκηση της θέση που της αξίζει, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των συνδημοτών μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φυλής.

  Related Posts

  arrow