• Η Β. Κορέα απειλεί με ακύρωση της συνάντησης κορυφής με ΗΠΑ

  Trump-and-North-Korean-Leader-Kim-Jong-Un

  Η Βόρεια Κορέα απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνάντηση κορυφής της 12ης Ιουνίου του ηγέτης της  Κιμ Γιονγκ Ουν και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εάν η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να πιέζει την ασιατική χώρα να προχωρήσει στην καταστροφή των πυρηνικών της όπλων χωρίς ανταλλάγματα.

  Ο βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν δήλωσε ότι  “αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίσει να μας σπρώχνει στον τοίχο και να απαιτεί μονομερώς να εγκαταλείψουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο, θα χάσουμε το ενδιαφέρον μας για συνομιλίες και θα πρέπει να επανεξετάσουμε εάν θα δεχθούμε να συμμετάσχουμε στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ». 

  Ενώ αναμένεται επίσημη αντίδραση από την αμερικανική κυβέρνηση, η νοτιοκορεατική πλευρά χαρακτηρίζει «λυπηρή» αυτή τη δήλωση και μέσω εκπροσώπου της τόνισε ότι ότι δεν συνάδει με την ιστορική διακήρυξη που υπέγραψαν οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας στα τέλη του Απριλίου. Τέλος, προέτρεψε την Πιονγκγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών αναφέρθηκε σε μια επίσημη επιστολή που σχεδιάζεται να αποσταλεί βορειοκορεάτικη κυβέρνηση μέσα στην ημέρα.

  Related Posts

  arrow