• Τερματίζεται η έρευνα για την πτήση MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών, που αγνοείται από το 2014

  Οι έρευνες αμερικανικής ιδιωτικής εταιρίας για την πτήση MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών, που αγνοείται από το 2014 σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην αεροπορία, θα τερματιστούν την Τρίτη και δεν θα υπάρξουν άλλες παρατάσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Άντονι Λόκε.

  Η πτήση MH370, από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

  Η Μαλαισία είχε συμφωνήσει τον Ιανουάριο να πληρώσει την εταιρία Ocean Infinity, που εδρεύει στο Χιούστον, έως και 70 εκατ. δολάρια εάν έβρισκε το αεροσκάφος μέσα σε 90 ημέρες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

  Η έρευνα για το Boeing 777 αναμενόταν να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, καθώς η συμφωνία 90 ημερών δεν κάλυπτε τον χρόνο που χρειάστηκε για την εκ νέου τροφοδοσία με καύσιμα και άλλες προμήθειες του ερευνητικού σκάφους Seabed Constructor.

  Ωστόσο, η Ocean Infinity είχε ολοκληρώσει τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή τον Απρίλιο και είχε ζητήσει μια παράταση έως τις 29 Μαΐου, δήλωσε ο Λόκε.

  «Σήμερα το πρωί, το έθεσα αυτό (το αίτημα) στο υπουργικό συμβούλιο και συμφωνήσαμε σε παράταση έως τις 29 Μαΐου», δήλωσε ο Άντονι Λόκε σε δημοσιογράφους. Ερωτηθείς για το εάν αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν νέες παρατάσεις, δήλωσε: «Ναι».

  Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Μοχάμαντ Μαχάτιρ έχει δηλώσει ότι η Μαλαισία θα επανεξετάσει και πιθανόν θα τερματίσει τη συμφωνία της με την Ocean Infinity, στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών με στόχο να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες.

  arrow