• «Πυρά» Πατούλη κατά Σκουρλέτη

  ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

  Απάντηση  στις αναφορές του υπουργού Εσωτερικών ότι  παρά τον διάλογο που ήταν σε εξέλιξη επί μήνες, για το νομοσχέδιο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΚΕΔΕ δεν κατέθεσε προτάσεις, έδωσε μέσω ανακοίνωσή της η Ένωση.

  Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται:

  «Η ΚΕΔΕ συμμετέχει με υπευθυνότητα στο δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση του Κράτους, εδώ και δυο χρόνια περίπου», απαντά η ΚΕΔΕ και συμπληρώνει:

  «Στο διάλογο αυτό έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο συγκεκριμένες  προτάσεις, επικυρωμένες από δυο συνέδρια της ΚΕΔΕ σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα,  αλλά και μια ολοκληρωμένη μελέτη , που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Ο κ. Σκουρλέτης δεν έλαβε υπόψη του καμία από τις προτάσεις και θέσεις της ΚΕΔΕ. Μας αγνόησε επιδεικτικά , προφανώς γιατί διακατέχεται από άκρατη αλαζονεία και καθοδηγείται από κομματικό καιροσκοπισμό.

  Παρουσίασε ένα νομοσχέδιο, τον Κλεισθένη 1,  που δεν αποτελεί θεσμική μεταρρύθμιση και δεν λύνει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση. Το μόνο που αλλάζει είναι το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

  Στο απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο η αυτοδιοίκηση με συντριπτική πλειοψηφία απάντησε με ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ. Το 92 τοις εκατό των δημοτικών συμβουλίων της χώρας ζήτησε απόσυρση του νομοσχεδίου. Αν ο κ. Σκουρλέτης είχε δημοκρατικές ευαισθησίες, θα λάμβανε υπόψη του τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Δεν  έχει  όμως»

  Related Posts

  arrow