• ΕΝΠΕ : Ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον «Κλεισθένη Ι»

  ΕΝΠΕ

  Nα συζητηθεί το θέμα της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός, ζητώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

  Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός, ο Πάνος Σκουρλέτης του ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσκαλέσει τους εκπροσώπους της ένωσης στο υπουργείο για να συζητήσουν το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1».

  «Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και έχοντας ως αρχή ότι καμία μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να γίνει ερήμην και πολύ περισσότερο ενάντια στην ίδια την Αυτοδιοίκηση, είμαστε – σταθερά, διαχρονικά, αποδεδειγμένα – υπέρ ενός ειλικρινούς, καλοπροαίρετου και ουσιαστικού διαλόγου με γνώμονα την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης» είπε ο κ. Αγοραστός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

  Στο μεταξύ, η ΕΝΠΕ εμμένει στο αίτημα για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση. Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, στην οποία ο Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε ότι η ΕΝΠΕ έχει ήδη καταθέσει στο υπουργείο Εσωτερικών πρόταση σχεδίου νόμου για τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση καθώς και πρόταση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

  Related Posts

  arrow