• Αλ. Τσίπρας: Θα ήμουν ανόητος αν πήγαινα σε πρόωρες εκλογές

  «Φρένο» στα περί πρόωρων εκλογών θέλησε να βάλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, μετά από τη μεταξύ τους συνάντηση.

  «Τρία χρόνια τώρα παλεύουμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Με το που θα βγει η χώρα από τα μνημόνια η κυβέρνηση θα έχει άλλον έναν χρόνο μπροστά της για να υλοποιήσει ένα έργο που δεν θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά θα είναι δικό της. Θα ήμουν ανόητος να μην επιθυμώ να το ζήσω αυτό» είπε ο κ. Τσίπρας.

  Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση ευαίσθητη και κρίσιμη» διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά υπερασπιζόμενη τις εθνικές θέσεις. «Εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε κάτι το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους» ανέφερε, απαντώντας στις αιτιάσεις περί παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία».

  Υπογράμμισε ακόμη πως «το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα ‘Μακεδονία’» για την ονομασία της γειτονικής χώρας θα είναι «μεγάλη νίκη».

  «Είναι καιρός να μάθουμε να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε και να ζούμε ειρηνικά» πρόσθεσε.

  Related Posts

  arrow