• Συνεργασία σε πολλά επίπεδα δήμου Ασπροπύργου με το Πλοϊέστι της Ρουμανίας

  aspropirgos

  Εξαιρετική επιτυχία και απτά αποτελέσματα, που ξεπέρασαν τους αρχικά προσδιορισμένους στόχους, σημείωσαν οι επαφές που είχαν στη ρουμανική πόλη Πλοϊέστι, στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης Εργασίας των αδελφοποιημένων Δήμων, Ασπροπύργου και Πλοϊέστι. 

  Η πλευρά του Ασπροπύργου παρουσίασε την πρότασή της, για τη δημιουργία μόνιμου Εκθεσιακού Χώρου προϊόντων ρουμανικών επιχειρήσεων στον Ασπρόπυργο, και αντίστοιχου στο Πλοϊέστι.  Επίσης υπεγράφη πρωτόκολλο ανάμεσα στο δήμο Ασπροπύργου και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Περιφέρειας Πράχοβα Ρουμανίας, στη βάση του οποίου, το Επιμελητήριο θα γνωστοποιεί στο Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου, τις θέσεις εργασίας, κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων, που αναζητούν οι επιχειρήσεις-μέλη της.

  Στο πλαίσιο των ¨Β2Β¨ συναντήσεων, τα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Πλοϊέστι, καθώς και ο Δήμος Ασπροπύργου, συμφώνησαν στις βασικές αρχές συνεργασίας τους, σε ό,τι αφορά στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, του νεοσύστατου Ελληνικού Πανεπιστημίου, που θα λειτουργήσει στον Ασπρόπυργο.

  Ακόμη, παρουσία της Διευθύντριας Ευρώπης, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας / Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, κ. Εύας Παπαδάτου, που μετείχε στην αποστολή, η αντιπροσωπεία του Δήμου Ασπροπύργου, συμφώνησε την έναρξη συνεργασίας, του τηλεοπτικού καναλιού του Δήμου Ασπροπύργου ¨attica tv¨, με το πρώτο κανάλι της ρουμανικής δημόσιας τηλεόρασης TVR1.

  arrow

  Δήμος Μεταμόρφωσης - Απόψεις δημοτών