• Σ. Φάμελλος: Παράταση στην υποβολή οικιστικών ορίων επί των δασικών χαρτών

  famelos

  Παράταση στην υποβολή οικιστικών ορίων επί των δασικών χαρτών από τους Δήμους, έως τις 16 Ιουλίου 2018,  εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. 

  Η ρύθμιση αυτή γίνεται, προκειμένου όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος να αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο έλλειμμα συμμόρφωσης 50 και πλέον δήμων οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους για την ανάρτηση των οικιστικών ορίων εδώ και δύο χρόνια και μετά από πολλές παρατάσεις.

  Εκτός της παράτασης για την υποβολή οικιστικών ορίων ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση – που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ- θα αφορά σε σημαντικά εργαλεία για τους πολίτες, τις υπηρεσίες και τους δήμους της χώρας.

   Συνοπτικά, ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε:

  1. Παράταση στην υποβολή οικιστικών ορίων επί των δασικών χαρτών από τους Δήμους, έως τις 16 Ιουλίου 2018.
  2. Παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών, για όλους τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Μάρτιο 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2018.
  3.  Τίθεται όριο στην εξέταση από τις ΕΠΕΑ αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν έως 25.9.17, έως και 12 μήνες μετά την κύρωση του δασικού χάρτη.
  4.  Παράταση στη δυνατότητα εξαγοράς εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική καλλιέργεια για δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 8 Αυγούστου 2020
  arrow