• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει

  mitsotakis sev

  Η αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες εκλογές έχει αρχίσει, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ επίσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα πολιτικό, πρόβλημα αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ασυνέπειας λόγων και έργων.

  Ξετυλίγοντας τις βασικές αρχές του προγράμματός του υπογράμμισε τη μείωση των φόρων, την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με ρόλο στον ιδιωτικό τομέα, τη διαμόρφωση ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος και γενικότερα μίας συμφωνίας αλήθειας με την επιχειρηματική κοινότητα, ενώ απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης επίπεδα.

  Η κυβέρνηση υπέγραψε τέταρτο μνημόνιο

  Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κοινωνία πλέον συμφωνεί ότι πλούτος παράγεται όταν οι επιχειρήσεις έχουν κίνητρα και όταν οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζονται σαν συνοδοιπόροι για την ανάπτυξη. «Η συγκυρία είναι κρίσιμη, η χώρα έχει ήδη δεσμευτεί σε βαριά μέτρα μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος» ανέφερε και εξήγησε: «Η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου συνιστούν ένα τέταρτο μνημόνιο δίχως χρηματοδότηση και ενώ η χώρα θα είναι σε ένα καθεστώς αυστηρής εποπτείας. Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού στα επίπεδα του ευρωπαϊκού νότου και να μπορεί να σχεδιάζει τον δανεισμό της με αυτοπεποίθηση».

  Με το τέταρτο μνημόνιο -είπε ακόμη- η κυβέρνηση αποδέχεται επίσης το υπερβολικά σφικτό δημοσιονομικό κοστούμι με υψηλά πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022… «Είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας, καθώς οι εταίροι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα ότι θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

  Συνεχίζοντας την κριτική στον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι από τους πέντε στόχους που είχε θέσει πέρυσι δεν πέτυχε κανέναν, ενώ η χώρα ήταν ουραγός στην ανάπτυξη το 2017. Παράλληλα, οι Έλληνες χρωστούν 102 δισ στο Δημόσιο, 31 δισ στα ασφαλιστικά ταμεία και εάν προστεθεί και το χρέος στις τράπεζες πλησιάζει στα 240 δισ ευρώ. Είπε ακόμη: «Το φάντασμα του πελατειακού κράτους επιστρέφει και το πληρώνουμε όλοι με τους φόρους μας άμεσους και έμμεσους»

  Συμφωνία αλήθειας με τον επιχειρηματικό κόσμο

  Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μία συμφωνία αλήθειας με τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει το τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Σημείωσε ότι πρέπει να καλυφθεί το επενδυτικό κενό 100 δισ για τα επόμενα έξι με επτά χρόνια και στο πλαίσιο αυτό χρειάζονται ελληνικές επενδύσεις που συρρικνώθηκαν από τα 46 δισ το 2008 στα 11 δισ το 2017. Είπε ότι οι προϋποθέσεις για μία έκρηξη των επενδύσεων υπάρχουν με χαμηλές τιμές κινητών και ακίνητων αξιών και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και μία κυβέρνηση αποφασιστική και αποφασισμένη για να μην χάσει η χώρα το τραίνο της ανάπτυξης, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι γι αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία οι επόμενες εκλογές.

  Ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να αναπαραχθεί το αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο του παρελθόντος: «Η ανάπτυξη της οικονομίας θα αφορά όλους και όχι μόνο τους λίγους προνομιούχους που βρίσκονται κοντά στα κέντρα εξουσίας και θα αφορά και τους εργαζομένους. Δεν θα αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος, μία ελίτ κρατικοδίαιτη που εκμεταλλεύτηκε στις πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Θα υπαρχουν κοινοί κανόνες για όλους…»

  «Η συμφωνία αλήθειας θα ισχύει αμοιβαία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είναι αδιαπραγμάτευτο προσωπικό μου στοίχημα, η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της ανάπτυξης.

  Δεσμεύτηκε προς τους επιχειρηματίες για μείωση φόρων και εισφορών και για δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος και από εκείνους ζήτησε: «Εσείς θα επενδύσετε, θα πληρώνετε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, θα προστατεύετε το περιβάλλον και θα προσέχετε τους εργαζόμενους». Σημείωσε δε με έμφαση ότι δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. «Προσλάβετε εσείς νέους συνεργάτες και εγώ θα αναζητήσω τρόπους να τους χρηματοδοτήσω. Είμαι ανοικτός σε φοροαπαλλαγές για να ενισχύσω την απασχόληση. Θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα».

  Όχι στι αλλαγές της κυβέρνησης στα εργασιακά

  Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις αλλαγές στα εργασιακά και στην επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κινούνται σε αντιδραστική αντιαναπτυξιακή και αντεργατική κατεύθυνση. «Αν η αγορά εργασίας δεν ενισχύει την ανάπτυξη, δεν ευνοεί και την απασχόληση» είπε χαρακτηριστικά. «Η μόνη βιομηχανία που ευνοούν τα σχέδια Τσίπρα – Αχτσιόγλου για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης δεδομένα, είναι η βιομηχανία των εργατολόγων που πλεονάζουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και μίλησε για τη λελογισμένη αύξηση στους κατώτερους μισθούς με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών. «Το νέο συμβόλαιο είναι η πρότασή μου προς εσάς και προς τον κόσμο της εργασίας».

  Αναφέρθηκε στις αναφορές του πρωθυπουργού με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη κατηγορώντας τον για «διχασμό και μισαλλοδοξία», καθώς «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω σε εποχές που ούτε εγώ ούτε εκείνος έχουμε ζήσει».

  Κλείνοντας ανέφερε ότι «η Ελλάδα μπαίνει σε νέο εκλογικό κύκλο με τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Η ψήφος θα φέρει κάθαρση και θα απελευθερώσει τις δυνατότητες της χώρας…».

  Related Posts