• ΣΥΡΙΖΑ : Την Τρίτη, 5 Ιουνίου η ενημέρωση της ΚΟ

  Αύριο Τρίτη, στις 4 το απόγευμα, θα γίνει η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από 6 υπουργούς.

  Το πολιτικό μασάζ, ανέλαβαν οι… Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Ανδρέας Ξανθός, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Χουλιαράκης και Νάσος Ηλιόπουλος. Υπενθυμίζουμε πως σχετικό αίτημα για έκτακτη σύγκλιση της ΚΟ είχαν υποβάλλει 36 βουλευτές από όλες τις τάσεις του κόμματος.

  Με επιστολή τους προς το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ζητούσαν την άμεση σύγκληση της ΚΟ προκειμένου «να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, καθώς και για το σχετικό Πολυνομοσχέδιο που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουνίου 2018».

  Ανάμεσά τους και ο Νίκος Φίλης ο οποίος επανειλημμένα έχει θέσει θέμα για τις ψηφισμένες περικοπές συντάξεων από τις αρχές του νέου έτους και αμφισβητεί ανοιχτά το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου». Το θέμα των συντάξεων αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων είναι ζητήματα «αγκάθια» για το κόμμα και έχουν εκφραστεί αρκετές φορές δημόσια οι διαφωνίες μελών του. Έτσι λοιπόν, το «μασάζ» θα αναλάβουν έξι υπουργοί, δηλαδή Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να επιμείνει στη θετική ατζέντα, δηλαδή στην ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά και στις εξαγγελίες για μόνιμη φοροελάφρυνση από το 2019, πέρα από τις φοροελαφρύνσεις ύψους 700 εκατ, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λόγω του δημοσιονομικού χώρου που αποκτά πλέον η χώρα ενόψει της εξόδου από τα Μνημόνια.

  Related Posts

  arrow