• Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία: Ο συντηρητισμός κατακτά την Ευρώπη

    Θέλω οπωσδήποτε να ενδυναμώσω τους συντηρητικούς σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύω ότι εγκαθίσταται ένα κύμα συντηρητικών πολιτικών εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών της Αριστεράς», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άνοδο του συντηρητισμού «που έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη».

    Μάλιστα ο Αμερικανός πρεσβευτής δεν δίστασε να εκφράσει σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Breitbart τον σεβασμό και τον θαυμασμό του για τον συντηρητικό Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς και τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί: «Πιστεύω ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ένας ροκ σταρ. Είμαι μεγάλος φαν», είπε.

    «Υπάρχουν πολλοί συντηρητικοί σε όλη την Ευρώπη που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να μου πουν πως νιώθουν ότι υπάρχει μια αναγέννηση», επεσήμανε ο Γκρένελ, επισημαίνοντας ότι «η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ έχει ενδυναμώσει τα άτομα και τους λαούς ώστε να μπορούν να πουν ότι δεν θα επιτρέψουν στην πολιτική τάξη να καθορίζει πριν διεξαχθούν εκλογές ποιος θα κερδίσει και ποιος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα».

    Ωστόσο η συνέντευξη αυτή στο Breitbart προκάλεσε αντιδράσεις από Αμερικανούς πολιτικούς, με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Κρις Μέρφι να γράφει στο Twitter: «Η συνέντευξη αυτή είναι φρικτή».

    arrow