• Όλαφ Σολτς: Τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

  “Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές» διαβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ο. Σολτς, επισημαίνοντας ότι το θέμα του χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας θα έχει αποφασιστεί έως το τέλος Ιουνίου.

  Ειδικότερα ο κ. Σολτς μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» σημείωσε ότι «περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται».

  Αποφεύγοντας να διαψεύσει ότι η Γερμανία εμφανίζεται να ζητά αυστηρούς όρους για την ελάφρυνση του χρέους και για τη μεταμνημονιακή περίοδο, ο κ. Σολτς άφησε να εννοηθεί ότι όλα τα επιμέρους ζητήματα είναι ανοικτά μόλις τρεις εβδομάδες πριν από το κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου κατά το οποίο η Αθήνα περιμένει λύση-πακέτο.

  «Δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μια καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» σημείωσε.

  Οσον αφορά εξάλλου με την πορεία των διαβουλεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις».

  arrow