• Γάλλος ΥΠΕΞ: «Ας μην προτρέχουμε» για τη συμφωνία Τραμπ-Κιμ

  Η βούληση του ηγέτη της βόρειας Κορέας για αποπυρηνικοποίηση πρέπει να επαληθευτεί, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. 

  Μάλιστα ο υπουργόςΕξωτερικών της Γαλλίας προειδοποίησε παράλληλα ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο αβεβαιότητας και κινδύνου» καθώς «ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να αποδομήσει σταδιακά το σύνολο των στοιχείων που συνθέτουν τον πλουραλισμό που γεννήθηκε μετά τον τελευταίο πόλεμο». «Από τη στιγμή που η Βόρεια Κορέα που απειλούσε την ειρήνη στον κόσμο αποφάσισε στη διάρκεια αυτής της συνάντησης κορυφής να ξεκινήσει αποπυρηνικοποίηση, αυτό είναι πολύ καλό. Τώρα θα πρέπει να το επαληθεύσουμε ότι υλοποιείται».

  Στις δηλώσεις του επίσης επεσήμανε ότι «και στο παρελθόν υπήρχαν ενέργειες προς την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης από τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά δεν προχώρησαν. Θα πρέπει τώρα να δούμε ακριβώς πώς θα υλοποιηθεί η αποπυρηνικοποίηση, αυτή η προσέγγιση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας, πώς θα εφαρμοστεί ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα και τότε θα μπορούμε να πούμε», πρόσθεσε. «Ας μην προτρέχουμε».

  Ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν εξέφρασε εξάλλου τη λύπη του για το γεγονός ότι «με διαφορά μιας ημέρας βλέπουμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιτίθεται, κατά κάποιον τρόπο, στον πρωθυπουργό του Καναδά, κ.Τριντό, του οποίου είναι ιστορικός φίλος, βλέπουμε τον πρόεδρο Τραμπ να διαφωνεί με το σύνολο των συμμάχων του μετά την σύνοδο της G7 στο Κεμπέκ και την επομένη (τον βλέπουμε) σχεδόν να ασπάζεται έναν δικτάτορα που προέρχεται από μια κομμουνιστική δικτατορία στην οποία δήλωνε εντελώς αντίθετος πριν από μόλις μερικές ημέρες…».

  «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αποσταθεροποιητική», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να αποδομήσει σταδιακά το σύνολο των στοιχείων που συνθέτουν τον πλουραλισμό που γεννήθηκε μετά τον τελευταίο πόλεμο. Είναι μια περίοδος αβεβαιότητας, κινδύνου. Η Αμερική είναι αυτή που κλείνεται στον εαυτό της, οχυρώνεται στη δύναμή της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αστάθεια, έναν πολλαπλασιασμό των κινδύνων στον κόσμο».

  Related Posts

  arrow