• Φυγή και μετανάστευση αυτοδιοικητικών στελεχών προς τα εθνικά ψηφοδέλτια.

    Έμπειρα και προβεβλημένα αυτοδιοικητικά στελέχη, προβλέποντας τις εγγενείς δυσκολίες στην κυβερνησιμότητα Δήμων και Περιφερειών, λόγω του νέου εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, “κόβουν” δρόμο και ανηφορίζουν προς την κεντρική πολιτική σκηνή.

    Με υψηλή αναγνωσιμότητα, δυνατή εικόνα, πυρήνες – ψηφολέκτες, αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τους εν ενεργεία βουλευτές της περιοχής. Συνωστισμός από αυτοδιοικητικούς αναμένεται να παρατηρηθεί στην περιοχή της Αττικής και ιδιαίτερα στην Β’ Αθήνας μετά το “σπάσιμο” της.

    Μια από τις πολύ καλές συνέπειες, στα υπό ψήφιση νομοσχέδια, της απλής αναλογικής και του “σπασίματος” μιας μεγάλης εκλογικής περιφέρειας , θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η  “διαρροή” έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης, η οποία θα οδηγήσει στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του κοινοβουλίου. Βλέπετε, στα έδρανα που κάθισαν πολιτικά στελέχη όπως οι Τσάτσος, Κανελλόπουλος, Ράλλης και πολλοί άλλοι, σήμερα κάθονται αστέρες του life style!

    arrow