• Η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

    Τη σημασία του φετινού 7ου Επενδυτικού Συνεδρίου Greek Investment Roadshow, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, με δηλώσεις στο περιθώριο των σημερινών εργασιών του στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Χαρίτσης συμμετείχε μαζί με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συζήτηση που συντόνιζε η ανώτερη διευθύντρια των οικονομικών προγραμμάτων του CNN International, Πένυ Μάνις και μίλησαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.  «Φέτος είναι η χρονιά που (το Επενδυτικό Συνέδριο) αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί συμπίπτει με μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε δύο μόλις μέρες έχουμε το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι εκεί θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο για την ελληνική οικονομία σε σχέση με το χρέος και ταυτόχρονα η συζήτηση που θα γίνει για την επόμενη μέρα από την έξοδο από το πρόγραμμα».

    Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια κρίσης βγαίνει τον Αύγουστο από τα μνημόνια, άρα είναι πολύ σημαντική η συζήτηση που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες για το πλαίσιο συνεργασίας την επόμενη μέρα με τους θεσμούς. «Με αυτά λοιπόν κατά νου, πρόσθεσε, είναι η καταλληλότερη στιγμή για να συζητήσουμε στη Νέα Υόρκη με επενδυτές και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και αντιλαμβάνονται ότι πλέον η χώρα μας ξαναγίνεται ένας δημοφιλής επενδυτικός προορισμός. (Ενδιαφέρονται) ποιο είναι το σχέδιο της επόμενης μέρα, ποιες οι επενδυτικές ευκαιρίες που ήδη εμφανίζονται και πως μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να αυξήσουμε τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

    Related Posts

    arrow