• Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με επτά δημάρχους για τον «Κλεισθένη»

  Συνάντηση με επτά δημάρχους είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης και στελέχη του Ποταμιού, με κύριο θέμα συζήτησης τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο εκλογής των δημάρχων, μέσα από τις διατάξεις του νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών “Κλεισθένης Ι”.

  Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού, συναντήθηκε με τους δημάρχους Αλίμου, Αχαρνών, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Πεντέλης, Νίκαιας – Ρέντη, και Τρικκαίων. Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος έχει δηλώσει πως είναι αντίθετος με την «ισοπεδωτική απλή αναλογική που εισηγείται ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης», άκουσε τις επισημάνσεις των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο για το εκλογικό σύστημα, όσο και για τις αλλαγές που απαιτούνται για την ουσιαστική ενίσχυση της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

  Όλοι συμφώνησαν ότι το «νομοσχέδιο Σκουρλέτη» προσθέτει προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση σε μια εποχή που σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται αποφάσεις για την αποκέντρωση και την ενίσχυση των τοπικών εξουσιών, αναφέρει η ανακοίνωση. Παράλληλα, όμως, συμφώνησαν στην ανάγκη αλλαγής του σημερινού εκλογικού συστήματος.

  Η πρόταση που διατυπώθηκε είναι ο δήμαρχος να αποκτά πλειοψηφία αν συγκεντρώσει την πρώτη Κυριακή 42%. Σε κάθε άλλη περίπτωση να παίρνει bonus ανάλογα με το ποσοστό του και να αποκτά την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αφού συνεργασθεί με άλλες δημοτικές παρατάξεις.

  Related Posts

  arrow