• Μεσολόγγι: Κύκλωμα παράνομων εκδόσεων αδειών παραμονής

  Εμπλέκονται Δημοτικοί Υπάλληλοι και τρανταχτά ονόματα της τοπικής κοινωνίας. Συνταράσσεται το Μεσολόγγι από τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

  Γνωστά στελέχη της Δημοτικής Αρχής και Δικηγόροι υπεράνω πάσης υποψίας, φόρεσαν χειροπέδες, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων εκδόσεων αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

  Οι συλληφθέντες, – τα ονόματα των οποίων αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από ώρα σε ώρα – , σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στους 20. Μεταξύ αυτών είναι ένας δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου καθώς και ένα σημαντικό στέλεχος του Δημοτικού Συμβουλίου

  Ο πρώτος συνελήφθη μαζί με δύο αλλοδαπούς, προφανώς πελάτες του κυκλώματος, ενώ ο δεύτερος μετά της συζύγου του στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Μεσολογγίου στο γραφείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, λίγο μετά τις 09.20 το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

  Ενώ, οι αλλοδαποί συνελήφθησαν την ώρα που κατέβαλαν από 1.200 ευρώ ο καθένας για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα.

  Το κύκλωμα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με τη «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης υπέβαλλε τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις σχετικές άδειες χωρίς να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

  Η ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου

  Γίνεται γνωστό ότι οι πράξεις, στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

  Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

  arrow

  Δήμος Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης - Απόψεις δημοτών