• Χατζηδάκης σε Μοσκοβισί: θέλουμε να ξέρουμε αν θα περικοπούν οι συντάξεις

  «Μπορεί να το ονομάσουμε Πιέρ, Ευκλείδη ή Κωστή, αλλά οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ότι πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές μετά την ομιλία του Ευρωπαίου επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η συμφωνία δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.

  Εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης προέταξε την ανάγκη να τεθούν καθαροί όροι στην πολιτική ζωή του τόπου και με αιχμή το σενάριο για ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων ζήτησε από τον Ευρωπαίο επίτροπο να ξεκαθαρίσει το θέμα προς όλους τους Έλληνες και ειδικά τους συνταξιούχους.

  Το επόμενο σημείο στο οποίο επικέντρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ την τοποθέτησή του αφορούσε το «αύριο της χώρας», καθώς τόνισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σε αυτήν τη φάση είναι κυρίως πολιτικό.

  Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι δεν μηδενίζει τις προσπάθειες που έγιναν και προφανώς τις προσπάθειες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του κ. Μοσκοβισί και χαιρέτισε το γεγονός ότι η χώρα παρέμεινε τελικά στο ευρώ, «χάρη και στην χωρίς προϋποθέσεις στήριξη, που έδωσε το σύνολο της ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης τον Αύγουστο του 2015 στην κυβέρνηση». «Δεν μηδενίζω, επίσης, και την πρόσφατη συμφωνία για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέος, η οποία, όπως και η προηγούμενη, πολύ σημαντικότερη, το λένε και οι αριθμοί και είναι ξεροκέφαλοι οι αριθμοί του 2012, είναι φυσικά καλοδεχούμενη» είπε ο Χατζηδάκης.

  Related Posts

  arrow

  Δήμος Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης - Απόψεις δημοτών