• Σαντορίνη : «Τα σκοτεινά συμφέροντα πίσω από την υποστελέχωση»

  Τη δραματική υποστελέχωση των δημοτικών και κρατικών υπηρεσιών στη Σαντορίνη, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τις δημοτικής αρχής, καταγγέλλει ο δήμος Θήρας στη σκιά της μαφιόζικης επίθεσης και του τραυματισμού του προϊσταμένου της πολεοδομίας τη Δευτέρα το πρωί.

  Ο δήμος ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει την ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) Θήρας για μια εβδομάδα, μετά τη μαφιόζικη επίθεση. Οι δράστες προξένησαν επίσης φθορές σε υπολογιστές και στο φωτοτυπικό που υπάρχουν στο χώρο του ΥΔΟΜ, και προβλήματα στο αρχείο της υπηρεσίας. Ως εκ τούτου η ΥΔΟΜ θα παραμείνει κλειστή έως και την προσεχή Δευτέρα 23 Ιουλίου.

  Το θέμα θα τεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθεί απόφαση για να κλείσει συμβολικά για λίγες μέρες ο δήμος, ώστε το θέμα να γίνει γνωστό.

  Σύμφωνα με τον δήμο, γύρω στις 10.30 το πρωί δύο άγνωστοι, εύσωμοι άντρες εισήλθαν στην ΥΔΟΜ αναζητώντας τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Όταν ο προϊστάμενος τους απάντησε, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν βίαια, απαιτώντας να επαναλάβει τρεις φορές ότι δεν θα ξανασχοληθεί με την οικοδομική άδεια συγκεκριμένου επιχειρηματία. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας τον χώρο της υπηρεσίας άνω κάτω.

  Αμέσως ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή η οποία μετέβη στην ΥΔΟΜ και διακόμισε τον τραυματισμένο υπάλληλο στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου και του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

  Παράλληλα κλήθηκε και η Αστυνομία, αλλά όταν μετέβη στον χώρο οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

  Από πλευράς του, ο δήμος Θήρας δηλώνει κατηγορηματικά ότι σκοτεινά συμφέροντα δεν πρόκειται να τον εκτρέψουν από την προσπάθεια που κάνει για να επικρατεί η έννομη τάξη στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί την Πολιτεία, για μία ακόμη φορά, να στελεχώσει τις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες οι οποίες είναι δραματικά υποστελεχωμένες. Αίτημα που έχει επανειλημμένως γνωστοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία.

  «Είναι άσειστη η βούληση της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει την προσπάθεια να παταχθεί η ανομία με κάθε δυνατό και νόμιμο τρόπο. Πράξεις αυτού του είδους δεν ‘’τρομοκρατούν’’ κανέναν και πολύ περισσότερο δεν θα σταματήσουν τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς αυτή την κατεύθυνση» επισημαίνει ο δήμος Θήρας.

  «Δεν μπορεί πλέον μεγάλα συμφέροντα να καθορίζουν με τον τρόμο τη λειτουργία των υπηρεσιών», δήλωσε από πλευράς του ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, με αφορμή την επιδρομή των μπράβων στην πολεοδομία.

  arrow