• Δήμος Ιωαννιτών: Προτάσεις στη διαβούλευση για το φυσικό αέριο

    Τις θέσεις του επί της διαβούλευσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. για την περίοδο 2018-2022 κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών, αναπτύσσοντας μάλιστα προτάσεις για το πως τα Γιάννενα και η Ήπειρος θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο μέσα από έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό.

    Με δηλώσεις ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε ότι για το Δήμο Ιωαννιτών αποτελεί θετική συγκυρία το γεγονός πως η διαβούλευση για την ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου συμπίπτει χρονικά με την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ενέργειας του Δήμου, όπου εξετάζονται οι δράσεις για τη μείωση του δημοτικού ενεργειακού αποτυπώματος με ορίζοντα το 2030 και το 2050.

    Όπως εξήγησε, και σε σχέση με την διαβούλευση, ο Δήμος Ιωαννιτών, αφενός, υποστηρίζοντας θερμά το θεσμό της δημόσιας διαβούλευσης, έστειλε τα σχόλιά του επιθυμώντας να ληφθούν υπόψη και να ενσωματωθούν στα επόμενα βήματα του στρατηγικού σχεδιασμού. Αφετέρου, κρίνει ότι ο διάλογος για τον σχεδιασμό της επέκτασης και κατασκευής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου σε όλη την Ηπειρωτική χώρα, αποτελεί εξόχως στρατηγικό και αναπτυξιακό ζήτημα και ειδικότερα για το Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ελλάδος-Βαλκανίων-Ιταλίας.

     

    arrow