• Δήμαρχος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -«Το χέρι να το χτυπάτε στη Βουλή και σε άλλους που σας φωνάζουν και όχι σε εμένα»

    Aπρόσμενη τροπή πήρε η παρουσία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου καθώς ήρθε σε σφοδρότατη αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα ,με τους δύο άνδρες να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες και τον Γιώργο Βαρεμένο να φτάνει στο σημείο να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι!Αιτία της αντιπαράθεσης ο- προφανέστατα και άστοχος- τρόπος με τον οποίο ο βουλευτής επικαλέστηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προσπαθώντας να ενημερώσει το Σώμα για τις εξελίξεις επί διαφόρων θεμάτων της περιοχής.

    Ο κ. Βαρεμένος, που συχνά δίνει το «παρών» σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, θεώρησε σκόπιμο να πει δημοσίως πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την παραμονή του στο Θέρμο την 24η Αυγούστου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον (τότε) αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για να παρέμβει για την ένταξη έργων του Θέρμου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

    Ο δήμαρχος Θέρμου αντέδρασε με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Γ.Βαρεμένου εγκαλώντας τον για «μαυρογιαλουρισμό» και για το γεγονός πως αποκάλυψε ιδιωτικές συνομιλίες τονίζοντας του πως θα έπρεπε να «σεβαστεί το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».»Δεν είστε ερμηνευτής του Προέδρου εσείς» είπε ο Κωνσταντάρας μιλώντας σκληρά αλλά ατάραχος με τον βουλευτή να αιφνιδιάζεται και να δείχνει πως σοκάρεται από την αντίδραση του δημάρχου.

    Άναυδος λοιπόν ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για πρωτοφανή συμπεριφορά που δεν έχει συναντήσει ξανά από θεσμικό και υποστήριξε πως στόχος του ήταν να εκθειάσει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ οργισμένος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι. «Το χέρι να το χτυπάτε στη Βουλή στον Κασιδιάρη και σε άλλους που σας φωνάζουν και όχι σε εμένα» του απάντησε ο δήμαρχος με το διάλογο να περιλαμβάνει πολλές αιχμηρές εκφράσεις.

    arrow