• ΚΕΔΕ: Ζητά συνάντηση με τον Αλ. Χαρίτση με πρώτο αίτημα την τροποποίηση του «Κλεισθένη Ι»

  Αίτημα συνάντησης με το νέο υπουργό Εσωτερικών Αλέξη  Χαρίτση θα καταθέσει η ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα στην Ξάνθη.Μάλιστα προκαθόρισε εν πολλοίς και την ατζέντα, καθώς, όπως  προαναγγέλλει σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, το πρώτο που θα τεθεί στη συνάντηση είναι η τροποποίηση άρθρων του  πολύ πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου, «Κλεισθένης Ι», η εφαρμογή του οποίου αποτελεί προτεραιότητα για τον νέο υπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του, αμέσως μετά την ανάληψη  των καθηκόντων του.

  Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία με τους αιρετούς σε αντίθεση με το προκάτοχό του», Πάνο Σκουρλέτη.

  «Ο κ. Χαρίτσης στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαμε για τα προγράμματα ΕΣΠΑ γνωρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί με τους αιρετούς για την επίλυση προβλημάτων που την απασχολούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε ακόμη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στις 8 και 16 Σεπτεμβρίου.  Η μία θα σχετίζεται με την καινοτομία και τις έξυπνες πόλεις, ενώ η δεύτερη θα αφορά το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης, η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη κατάρτιση του νέου μοντέλου Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη ενός δομημένου θεσμικού πλαισίου για σχεδιασμό σε μακροπρόθεσμο επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό και προχωρεί στην  υλοποίηση μιας ειδικής  εκδήλωσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν να συμμετέχουν επιστήμονες καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων.

  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. έγινε αναφορά και στην αναδιοργάνωση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

  Ο Ευθύμιος Λέκκας μέλος του Δ.Σ. του ΙΤΑ και καθηγητής Δυναμικής – Τεκτονικής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας καθώς και στην έλλειψη μηχανισμών διασύνδεσης των φορέων που συμμετέχουν στην επίλυση ενός έκτακτου γεγονότος.  Επιπλέον έκανε αναφορά στην ανάγκη να υπάρξουν διαδικασίες αξιολόγησης των κινδύνων που υπάρχουν σε κάθε ΟΤΑ, μέσα από ένα οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο.

  Related Posts

  arrow

  Δήμος Καλλιθέας- Προβλήματα/Απόψεις δημοτών