• Μουσική “εν αιθρία” στο Μουσείο Μπενάκη

  Με μια ιδιαίτερη συναυλία αρχίζει την 3η καλλιτεχνική της περίοδο η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία της με το Μουσείο Μπενάκη και με δύο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη και τον αρχιμουσικό Μιχάλη Οικονόμου.

  Πιστή στον ιδρυτικό της στόχο να μελετά και να αναδεικνύει το έργο των Ελλήνων δημιουργών, στρέφει αυτή τη φορά την προσοχή της σε ένα σημαντικό έργο του Έλληνα συνθέτη και ακαδημαϊκού, Θεόδωρου Αντωνίου. Το έργο “Κομμός Β”, είναι μια θρηνωδία για συμφωνική ορχήστρα και ανήκει σε μια σειρά έργων με το ίδιο όνομα, που το καθένα έχει γραφτεί για διαφορετικούς συνδυασμούς οργάνων.

  Το κύριο έργο του πρώτου μέρους της συναυλίας είναι το κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε φα ελάσσονα, έργο 73 του Carl Maria von Weber. Στο κοντσέρτο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη Φιλαρμόνια ο κορυφαίος Έλληνας σολίστ και δεξιοτέχνης του κλαρινέτου, Σπύρος Μουρίκης.

  Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστεί η Δεύτερη Συμφωνία σε Ρε μείζονα του Μπραμς έργο 73 σε πρώτη εκτέλεση από τη Φιλαρμόνια, το οποίο γράφτηκε το 1877 και θεωρείται ένα από τα πιο φωτεινά και αισιόδοξα έργα του συνθέτη.

  Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο διεθνούς φήμης νέος Έλληνας αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου.

  arrow