• Γ. Καμίνης : Να έρθει ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους αλλά να παραμείνει και η κρατική χρηματοδότηση

  Τα όσα εξήγγειλε από τοι Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη ΔΕΘ, για την Αυτοδιοίκηση σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

  Ο κ. Καμίνης, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποσαφηνίσει , αν η πρόταση του για μεταβίβαση της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους , σημαίνει και την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης τους. Επίσης, ο  κ. Καμίνης , χαρακτήρισε καθοριστικό βήμα για την ενηλικίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη μεταβίβαση του φόρου ακινήτων στους δήμους, μιλώντας  σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100,3.

  «Γίνεται σε όλον τον προηγμένο κόσμο, γιατί όχι και σ’ αυτή τη χώρα. Δεν αρκούν όμως οι εξαγγελίες» δήλωσε ο κ. Καμίνης, κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του πρόεδρου της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ .

  Είναι είπε ,  στη σωστή κατεύθυνση,  αλλά επισήμανε ότι «χρειάζεται να αποσαφηνιστεί αν αυτό σημαίνει το τέλος της επιδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».

  Ακόμη πρόσθεσε ότι απαιτείται να ρυθμιστούν πρακτικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα «το πώς θα εφαρμοστεί σε δήμους με χαμηλές αξίες ακινήτων, όπου θα  πρέπει να υπάρχει μαξιλάρι ασφαλείας».

  Related Posts

  arrow