• Εποπτευόμενους χώρους χρήσης ουσιών προτείνει ο Καμίνης

  Πράξεις εδώ και τώρα» για τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών και όχι «θεωρητικά σχέδια δράσης» ζητά ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τη σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος.Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων τονίζει ότι «οι χώροι αυτοί είναι η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, καθώς και για την αξιοπρέπεια στις πόλεις μας». Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κώφευε» τόσο καιρό που της το ζητούσε και υπενθυμίζει ότι η σχετική πρόταση του δήμου, που πριν από δύο μήνες κατατέθηκε ως τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, είχε απορριφθεί στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία.

  Ωστόσο, ο δήμος θα συμμετάσχει στη συζήτηση παρά τις επιφυλάξεις του «για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο» διότι, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση, είναι «η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη, από την κυβερνητική αδιαφορία».

  Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Καμίνη:

  Η κυβέρνηση κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων. Μόλις χθες -και ενώ η κοινωνία διχάστηκε μεταξύ αγιοποίησης και ενοχοποίησης ενός νέου ανθρώπου που έπεσε νεκρός- ο υπουργός Υγείας, που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κώφευε και λειτουργούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα χωρίς να μας δίνει την παραμικρή απάντηση, σήμερα πια μας καλεί, με επιστολή προς τους πάντες, πολύ αργά και ενώ το ζήτημα των ναρκωτικών έχει γιγαντωθεί, να κουβεντιάσουμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, που τόσο καιρό ζητάμε.

  Τώρα είναι η στιγμή, όχι για θεωρητικά σχέδια δράσης αλλά για πράξεις εδώ και τώρα.

  Άλλωστε η πρόταση του δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, διαμορφώθηκε μετά από συστηματικό διάλογο που ξεκίνησε το 2017 με όλους τους φορείς της πόλης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος, όπως το Άμστερνταμ και το Παρίσι, καθώς επίσης και με επιστημονικές οργανώσεις. Η ολοκληρωμένη πρότασή μας τέθηκε υπόψη των κομμάτων και πριν από δύο μήνες κατατέθηκε ως τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, που όμως απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

  Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα.

  Οι χώροι αυτοί είναι η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, καθώς και για την αξιοπρέπεια στις πόλεις μας.

  Related Posts

  arrow