• Δίκτυο αλληλεγγύης και αρωγής με τη συνεργασία της Π. Αττικής και της Αρχιεπισκοπής

  Τη συνεργασία τους για την προώθηση ενός αποτελεσματικού δικτύου αλληλεγγύης και αρωγής, επισφράγισαν με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας με στόχο τη στήριξη των δομών και των πρωτοβουλιών εκείνων που παραπέμπουν σε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας των πολιτών. Την Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης.

  Στόχος, του μνημονίου συνεργασίας, που υπογράφηκε χθες στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι η συνεργασία των κοινωνικών δομών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας για την υποστήριξη του έργου τους καθώς και για την από κοινού αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όποτε και όπου χρειαστεί.

  Το Κέντρο Logistics, που έχει ιδρυθεί το 2016 από την Περιφέρεια Αττικής και αποτελεί αναγνωρισμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλή πρακτική, θα αξιοποιήσει την υποδομή, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του προκειμένου να καταστεί εφαλτήριο για κοινές πρωτοβουλίες ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας, ενώ θα διαθέσει είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των κοινωνικών δομών της Ι.Α.Α.

  Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Για την Περιφέρεια Αττικής η οργάνωση ενός δικτύου κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας είναι μια στρατηγική επιλογή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή και τύχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έρχεται θερμός συμπαραστάτης, και βεβαίως, ο ίδιος ο Μακαριώτατος. Στη φαρέτρα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας για τους συμπολίτες μας έρχονται οι αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης δυνατότητες του Κέντρου Logistics το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδράμει με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα. Η υποδομή, η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η ετοιμότητά του, μπορούν να καταστήσουν αυτό το μνημόνιο σοβαρή εγγύηση για τις κοινές μας πρωτοβουλίες».

  Related Posts

  arrow