• Θετική (και) η Μέρκελ για τη μη περικοπή των συντάξεων

    Σύφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής”, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να βλέπει θετικά το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι όροι που θέτει το Βερολίνο αντισταθμιστικά, είναι η ελληνική κυβέρνηση να τεκμηριώσει με απόλυτο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ το 2019. Επίσης η γερμανική πλευρά ζητά η αναίρεση του μέτρου να μην αποτελέσει αφετηρία για «ξήλωμα» άλλων μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

    Μάλιστα, για τις προθέσεις της Γερμανίας λέγεται ότι έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μη περικοπή των συντάξεων αναμένεται να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα των συνολικών επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας…

    Βασικός λόγος της μεταβολής της θέσης του Βερολίνου στο θέμα των συντάξεων φαίνεται ότι είναι το ανοιχτό “μέτωπο” με την κυβέρνηση της Ιταλίας και τις πιθανές επιπλοκές που ενδέχεται να επιφέρουν στο ευρωπαϊκό στερέωμα οι διαφαινόμενες – σοβαρές – διαφωνίες για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

    Related Posts

    arrow