• Δήμος Αγ. Βαρβάρας: Αποκαλυπτήρια προτομής και τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνη Σαμαράκη

  Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Σαμαράκη στον πεζόδρομο που φέρει το όνομά του στην Αγία Βαρβάρα, τέλεσαν  ο δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

  Η εκδήλωση τελέστηκε στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού- που μέχρι πριν μερικά χρόνια στεγαζόταν το 3ο Γυμνάσιο που φέρει το όνομα του. Ο κ. Καπλάνης αναφέρθηκε στον συγγραφέα που συνάντησε όταν είχε επισκεφθεί την Αγία Βαρβάρα, ο πρόεδρος της Βουλής στον πρεσβευτή των ιδεών και τον οραμάτων και η Ελένη Σαμαράκη, βαθιά συγκινημένη ευχαρίστησε για την τιμή προς τον σύντροφο της ζωής της. Με ένα στεφάνι ελιάς, σύμβολο ειρήνης , σοφίας και αθανασίας, έργο μέλους του κέντρου εικαστικών τεχνών, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής, την κ. Σαμαράκη και τον γλύπτη της προτομής Άγγελο Βλάσση.

  Η μελωδική φωνή της μαθήτριας του Δημοτικού Ωδείου με τη συνοδεία του διευθυντή Ελευθέριου Καλκάνη, τα αποσπάσματα από τα κείμενα του συγγραφέα και οι αναμνήσεις μιας μαθήτριας του 1999 φόρτισαν συναισθηματικά τους παρευρισκόμενους.

  Την εκδήλωση τίμησαν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής, εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ, οι κυρίες Αννέτα Καββαδία και Χαρά Καφαντάρη, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόδωρος Σχινάς , πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, δημοτικοί σύμβουλοι, η Λόλα Νταϊφά πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Ελλάδος. ο Αδάμ Στάμος, Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και άλλοι.

  (Φωτογραφία: ΑΠΕ)

  arrow