• “Γρίφος” για το ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμος της Αθήνας – πιθανή υποψήφια και η Έλενα Κουντουρά

    Ο δήμος της Αθήνας παραμένει μέχρι στιγμής ο μεγάλος «γρίφος» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου πολλοί ήταν εκείνοι που προέκριναν την υποψηφιότητα του αρχιτέκτονα Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος ωστόσο με ανάρτησή του έσπευσε να διαψεύσει τέτοια πιθανότητα…Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετοί εκείνοι που θεωρούν ότι, με δεδομένη την κάθοδο του Κώστα Μπακογιάννη από την πλευρά της ΝΔ, απαιτείται μια υποψηφιότητα με πιο «βαριά» πολιτικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα διείσδυσης και σε άλλους χώρους. Η σχετική συζήτηση, ωστόσο, διακόπηκε οριστικά χθες από τον ίδιο τον Νίκο Μπελαβίλα, καθηγητή στο ΕΜΠ και, εδώ και περίπου έναν μήνα, επικεφαλής της κρατικής επιχείρησης «Ανάπλαση Αθήνας».

    Επικαλούμενος ακριβώς αυτή την τελευταία ιδιότητά του και τις ευθύνες που ανέλαβε, ο κ. Μπελαβίλας έγραψε στο Facebook ότι «προφανώς δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψω το πόστο που μου ανατέθηκε για οποιοδήποτε άλλο. Η “Ανάπλαση” είναι εδώ για να συνεργαστεί και με τον Δήμο Αθηναίων προς αυτή την κατεύθυνση, με όποιον βρίσκεται στο τιμόνι του σήμερα αλλά και με όποιον βρεθεί εκεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

    Κατόπιν τούτου, ένα από τα βασικά ονόματα που παίζουν, και μετριούνται σταθερά στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις, είναι εκείνο της Ελενας Κουντουρά. Η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ υπουργός Τουρισμού έχει χτίσει προφίλ ευρύτερης αποδοχής, θεωρείται ικανή να «κόψει» κεντροδεξιούς και κεντρώους ψηφοφόρους από τον Κώστα Μπακογιάννη, υπάρχουν ωστόσο ερωτήματα για τη διείσδυσή της στο αριστερό εκλογικό ακροατήριο. Μέχρι στιγμής, πάντως, φέρεται να είναι η επικρατέστερη υποψήφια χωρίς όμως να αποκλείεται και επιλογή – «έκπληξη».

    Related Posts

    arrow