• Κεντροαριστερές “συγκλίσεις” στις Περιφέρειες…

  Πέραν των τειχών της Αττικής και στις περισσότερες από τις 13 περιφέρειες της χώρας, οι υποψήφιοι στους οποίους καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν εμπράκτως και την πρόθεση Τσίπρα για πολιτικό άνοιγμα στην κεντροαριστερά.
  Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει από καιρό «κλειδώσει» η στήριξη στον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, o οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και θα στηριχτεί βεβαίως και από το Κίνημα Αλλαγής στη διεκδίκηση της τρίτης του θητείας. Απέναντί του, η ΝΔ εξακολουθεί να αναζητεί κατάλληλο υποψήφιο καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ηλίας Στεφανόπουλος, γιος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, αρνήθηκε τελικά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
  Ανάλογη είναι η τακτική και στην Κρήτη όπου θα στηριχτεί ο Σταύρος Αρναουτάκης – ο νυν περιφερειάρχης, που πιέστηκε έντονα και από τη ΝΔ προκειμένου να δεχτεί τη δική της στήριξη.
  Κεντροαριστερό «χρώμα» θα έχει και η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά Ελλάδα. Εκεί, θα κατέβει ο νυν γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρώην δήμαρχος Χαλκίδας και προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης. Η ΝΔ, μετά την οριστική και κατηγορηματική άρνηση του βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου , θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας (επίσης προερχόμενου από την Εύβοια) Φάνη Σπανού, ενώ το ΚΙΝΑΛ κατεβάζει την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή.
  Στην Κεντρική Μακεδονία θα κατέβει οριστικά ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης. Πέραν της διείσδυσής του στην κεντροαριστερά καθώς προέρχεται επίσης από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπόλαρης εκτιμάται ότι μπορεί να αμβλύνει και το αρνητικό πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφώσει στην Βόρειο Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών για το μακεδονικό.
  Κεντροαριστερά ερείσματα έχει και ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος φέρεται να είναι η τελική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Γιώργος Δέδες είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και στενός συνεργάτης του Χρήστου Σπίρτζη.
  Στην Ηπειρο επίσης προωθείται η υποψηφιότητα του προερχόμενου από τη ΔΗΜΑΡ Γιώργου Ζαψά, ενώ στη Θεσσαλία είναι πολύ πιθανό να στηριχθεί ο υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Τσιλιμίγκας.

  Related Posts

  arrow