• Αντίθετοι στη μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας

    Την αντίθεσή του στη μεταβίβαση 10.119 ακινήτων στην “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου” εξέφρασε σήμερα, κατά τη συνεδρίασή του, το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία και τάχθηκε υπέρ της απόδοσης στους οικείους δήμους όλων των ακινήτων που είναι περιουσιακά στοιχεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα και είναι με γενικά πολεοδομικά σχέδια, ή διατάγματα ρυμοτομίας, προοριζόμενα για κοινόχρηστη, ή κοινωφελή χρήση. Επιπλέον, το ΔΣ της ΠΕΔ αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και να διατυπώσει αίτημα προς τη νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώστε να αναλάβουν μέλη της την υποστήριξη των κινήσεων της Ένωσης.

    Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, η συντονίστρια της οργάνωσης Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Σουλτανίδου, επισήμανε ότι “όλα αυτά τα ακίνητα υποθηκεύτηκαν για 99 χρόνια προκειμένου, σε περίπτωση που δεν μπορεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αποπληρώνει δόσεις του δανείου μέχρι του συνολικού ποσού των 25 δισεκατομμυρίων, να εκποιούνται”.
    Από την πλευρά της η περιφερειακή σύμβουλος της “Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας” Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία δημοσιοποίησε το θέμα με παρέμβασή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε: “ό,τι έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποτελεί νόμο του κράτους, άρα με νόμο του κράτους μπορούν να αφαιρεθούν όλοι αυτοί οι χώροι”. Παράλληλα, ζήτησε, “η κυβέρνηση να αφαιρέσει όλα τα σημαντικά και από αρχαιολογική αλλά και από κοινωφελή άποψη (ακίνητα)”.

    arrow