• Υποψήφιος Περιφερειάρχης Σ. Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

  Ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός θα είναι  – όπως επιμένουν πληροφορίες από το “γαλάζιο” στρατόπεδο – η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιφέρεια Στερεά Ελλάδας. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά και από την ιδιαίτερα θετική εισήγηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.Ο κ. Σπανός διαθέτει πλούσια εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος αλλά και αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων ενώ το 2014, εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Κ. Μπακογιάννη. Έκτοτε, υπηρετεί ως Αντιπεριφερειάρχεις Π.Ε. Ευβοίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  Ο Φάνης Σπανός γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1984, είναι γιός του επιχειρηματία Χρήστου Σπανού και της Λίας Βασιλείου ενώ είναι ανηψιός του πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Γιάννη Σπανού

  Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Αναστασίου, εκπαιδευτικό από τα Ψαχνά Ευβοίας και πατέρας τριών παιδιών. Μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδίκευση στα Υδραυλικά Έργα και μετέπειτα Διοίκηση Επιχειρήσεων (professional MBA) στο ALBA Graduate Business School. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.
  Εργάζεται από το 2008 στην οικογενειακή του επιχείρηση οικοδομικών έργων και έτοιμου σκυροδέματος ως μηχανικός και από το 2011 ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
  Στα χρόνια που υπηρετεί την αυτοδιοίκηση, έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμουη Χαλκεδέων, Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΑΕΠΕΧ ΑΕ και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  Related Posts

  arrow