• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Γ. Πατούλης: Για μια νίκη της Αθήνας, για μια νίκη όλων των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών της Αττικής

  Σε συστράτευση καλεί ο Γ. Πατούλης τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου Ενεργών Πολιτών “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά”, τονίζοντας μάλιστα ότι παρά την κάθοδό του στις εκλογές για Περιφερειάρχης Αττικής, οι δραστηριότητες του ομίλου θα συνεχισθούν με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση. 

  Μάλιστα, ο κ. Πατούλης, δίχως να κρύβει την αγάπη του για την Πρωτεύουσα, αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι λόγοι για τη δημιουργία του ομίλου δεν έχουν εκλείψει και ζητάει εκ νέου τη συμπαράσταση των μελών του σε σχετική επιστολή που τους απέστειλε και αναφέρει τα εξής:

  Αγαπητοί φίλοι.

  Τον Ιούλιο του 2017 ανέλαβα την πρωτοβουλία, μαζί με μια μεγάλη ομάδα πολιτών που αγαπούν την Αθήνα, να δημιουργήσουμε τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά».

  Στόχος της πρωτοβουλίας μας αυτής ήταν, αφενός να αναδείξουμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία αλλά και την εικόνα «της πόλης της καρδιάς μας». H αδιαφορία ή και ανικανότητα όσων την διοίκησαν τα τελευταία χρόνια ή είχαν την ευθύνη για κρίσιμες αποφάσεις που την αφορούσαν.

   

  Αφετέρου, να ευαισθητοποιήσουμε, να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας Αθηναίους κι Αθηναίες, που δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τη διαρκή υποβάθμιση της πόλης και της ζωής τους.

  Οι πολίτες της Αθήνας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία μας. Συμμετείχαν στις δράσεις και πρωτοβουλίες του Ομίλου , συνέβαλαν δημιουργικά, με προτάσεις και θέσεις, στη διαμόρφωση ενός νέου προγραμματικού λόγου, που απαντά στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες της πόλης μας.
  Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι θέτω τον εαυτό μου στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Δήλωσα κατηγορηματικά ότι θα υπηρετήσω από οποιαδήποτε θέση ευθύνης τον στόχο να καταστήσουμε την Αθήνα , Πρωτεύουσα Ξανά.
  Θέλω να υπενθυμίσω επίσης ότι πάντοτε υποστήριζα πως απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει η Ελλάδα μπροστά , είναι η υιοθέτηση ενός νέου  μοντέλου λειτουργίας του Κράτους. Με  αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, ευθυνών και  πόρων.  Ένα νέο μοντέλο, που θα προβλέπει αυξημένο ρόλο στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης και θα εξασφαλίζει στις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες, για όσα τις αφορούν.
  Αυτό είναι το μοντέλο της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης, που ακολουθείται σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα εφαρμόζεται με στρεβλό τρόπο σήμερα, από το θεσμό των Περιφερειών.

  Η ψήφιση πριν λίγους μήνες του «Κλεισθένη» από την κυβερνητική πλειοψηφία, δυστυχώς επιβεβαιώνει τους φόβους μου ότι οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι θα παραμείνουν και στο μέλλον δέσμιοι του συγκεντρωτικού, γραφειοκρατικού και χρεοκοπημένου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους.

  Οι Δήμοι και οι αιρετοί τους άρχοντες μετατρέπονται σε “διακοσμητικά” πολιτικά όργανα, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, πόρους και δυνατότητες, ένα «πουκάμισο αδειανό σε ένα κορμί που γερνά».
  Δυστυχώς η διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου της Αθήνας από μόνη της δεν αρκεί, για να μπορέσει κάποιος να προσφέρει πραγματικά στην ιστορική αυτή πόλη.

  Οι δυνατότητες μάλιστα να αλλάξει τα «κακώς κείμενα» γίνονται ακόμη πιο περιορισμένες, με το νέο θεσμικό πλαίσιο.
  Μπροστά σε αυτά τα νέα δεδομένα, είχα δύο επιλογές.
  Η πρώτη επιλογή, να επιμείνω στη διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου της Αθήνας, με τη δική σας στήριξη κι εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είχα περιορισμένες δυνατότητες να κάνω πράξη αυτά που όλοι μας οραματιζόμαστε για την Αθήνα.
  Η δεύτερη επιλογή ήταν να επιδιώξω να διεκδικήσω αυτά που η Αθήνα, αλλά και οι υπόλοιποι Δήμοι της Αττικής δικαιούνται, μέσα από ένα άλλο δημόσιο αξίωμα, που έχει μεγαλύτερες δυνατότητες άσκησης πολιτικής, μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία κι αυτοτέλεια και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Αυτή είναι η θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Του Περιφερειάρχη της Αθήνας και των υπόλοιπων , ισότιμων με την πρωτεύουσα Δήμων  του Λεκανοπεδίου Αττικής.

  Κλήθηκα να επιλέξω ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική.
  Ο δρόμος του ρεαλισμού και της ανάγκης για ουσιαστική προσφορά στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, με οδηγεί στην απόφαση να κατέλθω στην «εκλογική  μάχη» για την  Περιφέρεια Αττικής.  Γιατί μέσα από το αξίωμα του Περιφερειάρχη θα έχω περισσότερες δυνατότητες, εφόσον καταφέρω με τη δική σας βοήθεια να επικρατήσω στην αναμέτρηση του προσεχούς Μαΐου,  αφενός για να διασφαλίσω στην πόλη μας τους αναγκαίους πόρους για να γίνουν έργα και παρεμβάσεις, που τόσο έχει ανάγκη.  Αφετέρου για να αντιμετωπίσω με δίκαιο και ισότιμο τρόπο, χωρίς κομματικές παρωπίδες και τις ανάγκες των υπόλοιπων Δήμων. Κάτι που δυστυχώς σήμερα δεν ισχύει, αφού καθεστώς αποτελεί η κομματοκρατία και η φαυλότητα.

  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πρώτη θέση στην καρδιά μου έχει η Αθήνα. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να παραμείνει ενεργός και να συνεχίσει τις δραστηριότητες του ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά». Δραστηριότητες που θα ενταθούν ακόμη περισσότερο στο επόμενο διάστημα, γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι η Αθήνα έχει ανάγκη τους ενεργούς πολίτες της.
  Η προσπάθειά μας άλλωστε δεν έχει ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές.

  Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσετε να στηρίζετε με την παρουσία σας τη δράση του Ομίλου μας. Και σας παρακαλώ να σταθείτε στο πλευρό μου και να υποστηρίξετε την υποψηφιότητά μου στην Περιφέρεια Αττικής.
  Για να γίνει η Αθήνα, η πόλη της καρδιάς μας, η ισχυρή βάση για τη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου.
  Για μια νίκη της Αθήνας, για μια νίκη όλων των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών της Αττικής.

   

  Related Posts

  arrow