• Γ. Πατούλης: η Αττική να γίνει σημείο αναφοράς για τη θεραπεία ασθενών απ’όλο τον κόσμο

  «Ο Ιαματικός Τουρισμός αναβαθμίζει τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες σε τόπους Υγείας και Ευεξίας μοναδικούς για τους Ταξιδιώτες του κόσμου ο πρόεδρος  της ΚΕΔΕ τόνισε ο  Γιώργος Παστούλης κατά τη διάρκεια του 4ο Συνέδριου Ιαματικής Ιατρικής. Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ο ιαματικός τουρισμός  πρόκειται να αποτελέσει μέχρι το 2025 τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο. Επιπλέον, σημείωσε τόνισε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και κάλεσε την επίσημη πολιτεία, σε συστράτευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αξιοποίηση των 750 φυσικών μεταλλικών πηγών, με θεραπευτικές ιδιότητες. Ωστόσο σήμερα, όπως είπε, οι 696 από τις 750 πηγές της χώρας παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

  Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο ιαματικός τουρισμός αναβαθμίζει τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες σε τόπους υγείας και ευεξίας. «Αποσκοπούμε να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα θερμαλιστικά κέντρα της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ. Κάλεσε επίσης την Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιμείνει ώστε, όπως είπε, «όλοι μαζί να μετατρέψουμε τις θερμαλιστικές περιοχές της χώρας και τις ελληνικές περιφέρειες σε μια αλυσίδα πιστοποιημένων σημείων ιαματικού τουρισμού, που θα παροτρύνουν τον ταξιδιώτη να επαναλαμβάνει τις επισκέψεις στη χώρα μας για την αναζωογόνηση και την υγεία του».

  Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με θέμα την «Επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης», συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπό την προεδρία του καθηγητή Δερματολογίας και προέδρου της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνου Κουσκούκη και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Στο Συνέδριο συμμετείχαν Ελληνες και ξένοι επιστήμονες, εκπρόσωποοι ξένων πρεσβειών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και παράγοντες του επιχειρηματικού και επενδυτικού τομέα της χώρας.

  «Η επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής επιβάλλεται στην Ελλάδα, πρώτον από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο, για εφαρμογή συμπληρωματικών θεραπειών, δεύτερον από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών και για ιαματική θεραπεία, εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης», ανέφερε κατά την ομιλία του ο καθηγητής Κ. Κουσκούκης.

  Related Posts

  arrow