• Θέση των ΑΝΕΛ το εναλλακτικό σχέδιο για τα Σκόπια ξεκαθαρίζει ο Καμμένος

  Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι «έχω υποχρέωση, ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι εμάς, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους». Ο κ. Καμμένος επίσης δήλωσε στην συνέντευξή του ότι στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι θέση της κυβέρνησης  παραμένει η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως την εκφράζει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά “εγώ ως κυβερνητικός εταίρος θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσω στη Βουλή εάν έλθει”. Για ότ ίδιο θέμα δήλωσε ότι την εναλλακτική πρόταση που πρότεινε, την γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική.

  Ο κ. Καμμένος ανέφερε οτι τις ΗΠΑ «δεν τις ενδιαφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών που δέχθηκαν κατόπιν ελληνικής προτάσεως, αλλά η ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων και η εξασφάλιση, η χώρα των Σκοπίων να μην πέσει στα χέρια -όπως εκείνοι πιστεύουν- της Ρωσίας».

  «Αφού διαφωνούν ο λαός της FYROM και ο ελληνικός λαός και αφού πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της περιοχής, όπως κάνουμε με την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ας κάνουμε μια συμφωνία που να συμμετέχουν Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ και ΗΠΑ που θα δώσει τη δυνατότητα να μπει στην ομάδα και η Σερβία, η οποία μετά τους βομβαρδισμούς είναι δύσκολο να μπει σε ΝΑΤΟϊκή δομή, ενώ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ πιθανόν να ήταν θετική» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι βάσει της πρότασής του η συμφωνία αυτή θα είχε προσωρινό χαρακτήρα με την FYROM να γινόταν δεκτή σε αυτή ως πΓΔΜ, αλλά «όχι στο ΝΑΤΟ».

  Ο Π. Καμμένος διευκρίνισε πάντως ότι η απάντηση εκ μέρους των ΗΠΑ ήταν η στήριξή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών. Ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υποκατέστησα ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Εξωτερικών, εμφανίστηκα ως υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, σε θέματα Εθνικής ‘Αμυνας ήταν συμφωνημένα όλα, και έγιναν βάσει της κυβερνητικής εγκεκριμένης πολιτικής».

  Κρυφτούλι παίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

  Ακόμη ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ως κυβερνητικός εταίρος κατέθεσε μια πρόταση και έθεσε το ερώτημα ποιά πρόταση έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας «πάνε στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, κλείνουν το μάτι και λένε, “για να μη διαλύσουμε το κόμμα” θα λέμε “όχι” στην Ελλάδα και “ναι” σε εσάς. Αυτό είναι κρυφτούλι».

  Ο κ. Καμμένος είπε οτι «οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι» και υπογράμμισε τη στήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

  Απαντώντας σε όσα είπαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τέλος στην κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «αν η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ αποφασίσει να υπάρξει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο».

  Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο στήριξης της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, υπό προϋποθέσεις, απάντησε ότι στόχος των προτάσεων δυσπιστίας της ΝΔ δεν είναι το ενδιαφέρον της για το όνομα της πΓΔΜ, αλλά η πτώση της κυβέρνησης «για να μη δει χαμόγελο ο Έλληνας, γιατι αν δει χαμόγελο θα τους μαυρίσει».

  Απαντώντας σε όσους ασκούν κριτική περί Σαλβίνι, είπε ότι «η άλλη λύση είναι να δουν υπουργό της ΝΔ τον κ. Πλεύρη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη».

  «Μέχρι να ελθει τέτοιο θέμα (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) στη Βουλή και παραμένουμε στη κυβέρνηση και στηρίζουμε την κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

  Αφού υποστήριξε ότι η πΓΔΜ έχει παραβιάσει τους όρους, πρόσθεσε ότι αν τελικά, «η Συμφωνία έλθει στη Βουλή, εμείς θα αποχωρήσουμε, αλλά να κάνω τη χάρη του Μητσοτάκη και να ανατρέψω την κυβέρνηση, πριν γίνουν όλα αυτά για να διασφαλίσει την Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον κουμπάρο του, τον κ. Μαρινάκη, και όλο αυτό τον εσμό που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να υπάρχουν και παραγραφές, να το ξεχάσουν».

  Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό από τις ΗΠΑ, διεύψευσε σχετικά πρωτοσέλιδα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «δήθεν ρεπορτάζ».

  Αναφορικά με την στάση βουλευτών των ΑΝΕΛ για την Συμφωνία των Πρεσπών και τη συνέχιση στήριξης της κυβέρνησης, υπενθύμισε ότι η μη αποδοχή του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γείτονος είναι καταστατική θέση των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας «αν έλθει η Συμφωνία θα δούμε τι θα κάνουμε».

  Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν δεχθεί πόλεμο όσο κανένα κόμμα στην μεταπολίτευση, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να «κρυφτεί σε ψηφοδέλτια Επικρατείας» και ότι δεν θα προδώσει τους ΑΝΕΛ ποτέ.

  «Και μόνος μου να μείνω, οι ΑΝΕΛ θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές και θα είμαστε και πιο ισχυροί. Όσον αφορά τους δημοσκόπους, ο κ. Μητσοτάκης είχε προσλάβει τον κ. Θεοδωρικάκο που έλεγε ότι το “ναι” θα είναι μεγαλύτερο απο το “όχι” στο δημοψήφισμα και ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη. Θα προσλάβει και τους υπόλοιπους δημοσκόπους, να τους δίνει ένα κομμάτι ψωμί να γράφουν αυτά που γράφουν», υποστήριξε κλείνοντας ο κ. Καμμένος.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  «

  Related Posts

  arrow